Cursuri Origami

Origami constituie arta plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte.

cursuri-orgami

Există multe stiluri de origami, acestea pornind de la cele mai simple compoziții până la compoziții extraordinar de complexe, alcătuite din mai multe unități origami pentru a forma un poliedru, precum și reprezentări formate din două sau mai multe coli de hârtie.

Cu toate aceste multe forme de abordare, cele mai simple forme de origami sunt modelele formate dintr-un pătrat de hârtie, fără a utiliza lipiciul. Se pot folosi diferite feluri de hârtie, de la cea subțire la cea groasă, precum și hârtia velină a revistelor sau hârtia de împachetat.

 

 

 

cursuri-orgami1

Înca din secolul 19 arta plierii hârtiei a fost folosită ca metodă educațională în grădinițele și școlile primare japoneze. Prin învățarea formelor de bază ale acestei arte se ajunge la o anumită rafinare a gândurilor copiilor în direcția înțelegerii relației existente între un corp solid, concret, viu și reprezentarea sa din hârtie, prin intermediul culorii și a structurii liniilor sale de pliere.

 

 

Aceasta activitate considerata relaxanta si stimulativa in acelasi timp este recomandata si utila tuturor copiilor deoarece le dezvolta indemanarea,capacitatea de concentrare si creativitatea.

Cursurile de origami din cadrul EduArts Study sunt organizate in grupe mici de copii pentru a oferi copiilor toata atentia si ajutorul in crearea figurinelor.

Pentru informatii si inscrieri click aici.

images